Over mij

Missie

Ik ben Ingrid van der Meijs en het is mijn missie om meer rust in deze maatschappij te creëren. Ik doe dat door meer overzicht, structuur en ruimte in jouw huis en in jouw leven te brengen.
Ik geloof dat een opgeruimd huis en hoofd zorgen voor meer rust in iemands leven en dat je daar gelukkiger van wordt. Er ontstaat dan ruimte voor meer tijd en aandacht voor elkaar en voor dingen die echt belangrijk zijn, waar je blij van wordt en energie van krijgt.

IMG_2222_bewerkt-3-1

Als kind

Al van jongs af aan vind ik het leuk om op te ruimen. Ik krijg daar energie van. Mijn favoriete bezigheid als kind in de kerstvakantie was het leeghalen van de voorraadkast onder de trap, weggooien wat over de datum was, alle planken netjes schoonmaken en dan alle potten, zakjes en blikken weer geordend neerzetten.

Studie

Toen ik moest bepalen welke studie ik ging doen, wilde ik eigenlijk graag een opleiding doen waarmee ik bibliothecaresse of archivaris kon worden. Vanwege een beter toekomstperspectief heb ik voor de HEAO (Hoger Economisch en Administratief Onderwijs) gekozen. Er was vraag naar administratieve ondersteuning en het leek me ook leuk om cijfers te ordenen en mooie overzichten te maken. 

Professional Organizer

Zoekend naar een nieuwe invulling voor mijn leven, nadat ik op mijn 30ste een burn-out kreeg, onderzocht ik verschillende mogelijkheden. Zo volgde ik een training voor aerobicsinstructrice omdat ik graag sport en het leuk vind om mensen te helpen en iets te leren. Ook ben ik in die tijd naar een informatiedag van de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers) geweest. Tijdens deze informatiedag merkte ik dat dit was wat ik wilde doen, maar ik wilde eerst meer levenservaring opdoen. Inmiddels weet ik hoe het is om een huishouden met twee kinderen draaiende te houden. Verder heb ik werkervaring als salarisadministrateur, receptioniste en zelfstandig boekhouder.
In 2018 nam ik deel aan de persoonlijke ontwikkelingscursus van 365 Dagen Succesvol. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in de herfst van 2018 mijn hart heb gevolgd en de basistraining voor Professional Organizer gedaan heb. Ik heb mij vervolgens als aspirant lid aangesloten bij de NBPO, neem deel aan intervisie en bezoek themabijeenkomsten om op de hoogte te zijn en te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Beroep van de toekomst

Tegenwoordig heeft iedereen steeds meer spullen en ontvangen we steeds meer informatie in de vorm van bijvoorbeeld e-mails en folders. Het blijkt dat veel mensen niet weten hoe ze al die spullen en informatie moeten organiseren. Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen met hoe ze dit overzichtelijk aan kunnen pakken. Het geeft mij voldoening om te zien hoe zij die informatie op hun manier gaan gebruiken, zodat het voor hen werkt. Ieder mens is anders en er is niet één perfect systeem: het moet gewoon bij je passen.
In 2017 heeft de Nationale Beroepengids een lijst gepubliceerd met 21 nieuwe beroepen met toekomst. Professional Organizer is er één van en graag maak ik deel uit van deze beroepsgroep.

Voor wie

Voor iedereen die wel graag wil opruimen maar niet weet waar te beginnen of er tegenop ziet om het alleen te doen. Voor mensen die door een burn-out, het verlies van een dierbare of andere heftige gebeurtenis even het overzicht kwijt zijn en wel wat steun kunnen gebruiken.

Als je na het lezen van bovenstaande denkt dat je mijn hulp kunt gebruiken, neem dan op een van onderstaande manieren vrijblijvend contact met mij op. Graag help ik je met een passend advies.