Opruimen

Spullen/Kleding

Volgens de bekende opruimgoeroe Marie Kondo stel je jezelf twee vragen als je je spullen gaat opruimen: “Gebruik je het?” en “Word je er blij van?”. Dat is een goed begin maar hoe blijf je gefocust op al die spullen die door je handen gaan? Hoe neem je ook daadwerkelijk een beslissing over een item en zorg je dat het niet op de stapel ‘misschien’ belandt, zodat je aan het einde van je sessie nog niet veel verder bent? Daarvoor kun je mij bellen. Samen gaan we door je spullen heen. Ik gooi niks weg, dat doe je zelf.


Voor

Na

Voor

Na

Papieren/Post/Administratie

Liggen er overal in huis papieren waarvan je niet weet of je ze moet bewaren, en zo ja, hoe lang? Kun je een document op het moment dat je het nodig hebt vinden? Samen kijken we naar hoe je je binnenkomende papieren kunt behandelen en hoe je ze opbergt op een manier die voor jou werkt, zodat je een document altijd terug kunt vinden als je het nodig hebt.

Computer

Al die e-mails die je binnenkrijgt, veroorzaken prikkels en kosten je, misschien ongemerkt, energie. Dat je je voor heel veel nieuwsbrieven gewoon af kan melden en dit veel tijd scheelt, wist je vast al. Dat een goede mappenstructuur ervoor zorgt dat je informatie terug kunt vinden, als je het nodig hebt, wist je vast ook al. Kun je wel wat hulp gebruiken om dit te regelen, bel me dan. We maken samen een systeem dat voor jou werkt.


Voor

Na
Voor
Na

Tijd/Agenda

 

Hoe zag bijvoorbeeld de afgelopen maand in jouw agenda eruit? Kosten je activiteiten vooral energie, of leveren ze energie op? Heb je veel verplichtingen? Ben je altijd druk? Is er voldoende tijd om dingen te doen die je belangrijk vindt en waar je blij van wordt, zoals tijd doorbrengen met vrienden en/of familie, sporten, buiten zijn, lezen of een cursus volgen? Hoeveel tijd heb je per week?
Hoeveel tijd kost je werk en je huishouden? Hoeveel kostbare tijd lekt weg aan social media en tv-kijken? Hoeveel tijd heb jij voor jezelf? Moet je bijvoorbeeld huishoudelijke klussen doen in dat kostbare uurtje waarin je even alleen thuis bent, of doe je dat in de rommelige tijd waarop iedereen wel thuis is en je toch niks voor jezelf kan doen?
Het huishouden kost veel tijd, maar er zijn echt wel manieren om daar een werkend systeem in aan te brengen, zodat je meer tijd voor jezelf hebt. Blok ook tijd voor jezelf in je agenda, dan voel jij je binnenkort een stuk opgeruimder.